вторник, 3 юни 2014 г.

Украинската армия щурмува Славянск с тежка техника

Украинската армия щурмува Славянск, а колона военна техника се опитва да достигне до центъра на града, предаде РИА „Новости“, позовавайки се на щаба на опълченците. Към 5 часа тази сутрин армията е провела артилерийски обстрел в Славянск, като на няколко пропускателни пункта са избухнали и сражения. Интензивни бойни действия има и в района на селищата Ставки и Дробишево, близо до Красний Лиман.

Засега няма данни за жертви. Голямо количество техника на украинската армия е разположено и в Славянск, по пътя към Харков и Днепропетровск.

Според сайта УНН, днес сутринта колона на украинските антитерористични сили е била обстрелвана от сепаратисти в района на източния град Славянск. Това съобщава координаторът на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук.

„При нападението е бил ударен бронетранспортьор на украинските сили. Започнал е бой. Атаката е била отбита. От страна на войниците е имало една жертва и тринадесет ранени”, съобщи Тимчук, като поясни, че няма данни за претърпени загуби от страна на „терористите”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар