събота, 3 май 2014 г.

"Армията на Югоизтока" обяви война на Киев

Избраният за „народен губернатор” на Луганск Валерий Болотов обяви въвеждане на извънредно положение и пълна мобилизация в региона, съобщиха от щаба на така наречената армия на Югоизтока.

Мобилизират се всички мъже, а в областта се въвежда комендантски час.
В обръщението на Болотов се нарежда във всеки град на областта да се сформират щабове, чиято работа да се координира от централния щаб на Югоизточната армия.

Всички сътрудници на силовите структури, които не са жители на Луганска област, трябва да напуснат областната територия в срок до 18 часа тази вечер.

Нарежда се също така командирите на всички подразделения на милицията, силите за сигурност и украинската армия да се явят в щаба на Югоизточната армия и да се закълнат във вярност към народа на Луганск и да минат под командването на местната армия.

В случай на неизпълнение на заповедта, те ще бъдат обявени за изменници и към тях ще се приложат военновременните закони.
В областта се спира дейността на всички партии и обществени организации, а „Десен сектор” и други подобни ултранационалисти се обявяват за незаконни.

Междувременно продължава започналата вчера мащабна антитерористична операция в Славянск. По-голямата част от града вече е в ръцете на украинските сили за сигурност, които днес дадоха пет нови жертви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар