събота, 3 май 2014 г.

Щурм на бойците на Донецката народна република

Бойци на Донецката народна република са превзели с щурм сградата на Службата за сигурност на Украйна в Донецк, съобщава УНИАН.
В Луганск щурмуват воинска част № 3035 и военно управление, а в Константиновка се води бой за телевизионната кула. Атакуващите в Донецк, повечето от които в камуфлажни униформи, са въоръжени с бухалки, палки и метални лостове.

Активисти на Донецката народна република са завзели сградата на Отдела по борба с организираната престъпност в 300 -хилядния град Горловка, съобщава УНИАН. Няма информация за жертви, въпреки че е имало стрелба.

Въоръжени хора с руски знамена и маскировъчни униформи щурмуват с коктейли „Молотов” военно управление в района на автогарата в Луганск, съобщава Восточный вариант. Чуват се взривове и престрелка от автоматично оръжие.

Българският културен център в Одеса е бил подпален с коктейл „Молотов“. Според odessa.comments.ua пожарът е започнал от страната на Гръцкия площад. В самия център на Одеса са летели коктейли “Молотов”, един от които е попаднал в сградата на Българския културен център и е предизвикал запалването. Инцидентът е станал в най-черния ден за Одеса, в който загинаха 46 души. Невинните хора намериха смъртта си в подпаления Дом на профсъюзите, обградени от украински крайни ултраси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар