вторник, 15 юли 2014 г.

Киев губи войната с бойците от Донбас

 

За времето на провеждането на спецоперациите в Източна Украйна са загинали близо четири хиляди войници, лоялни на Киев, предаде РИА Новости, позовавайки се на бившия кандидат за президент на Украйна Олег Царьов.
„Киев крие загубите, за да не се случи така, че украинският народ да поиска войната да спре. По данни от различни източници са загинали от 3,5 до 5 хиляди души. Според мен, най-реалистични са данните за 4 хиляди жертви от украинската армия”, заяви Царьов.

Според украинския политолог Ростислав Ищенко решаваща победа в Украйна може да настъпи съвсем скоро. "Сега между опълченците и наказателните отряди е постигнато условно крехко равновесие. Фактически бойните действия са навлезли в кризисна фаза и във всеки момент една от страните може да победи. Тази победа ще има решаващо политическо значение или за унищожаването на Донбас, или за пълното му очистване от украинските войски и пренасянето на бойните действия по-близо до Киев", обясни Ищенко пред РИА Новости.

Официалната информация от Киев за понесените загуби в Донбас обаче е коренно различна. От началото на военната операция на украинската армия в източната част на страната са загинали над 250 души, предаде Интерфакс, цитирайки съобщение на Съвета по национална сигурност, безопасност и отбрана на Украйна.

„За цялото време на провеждане на военната операция на украинската армия са загинали 258 военни и са били ранени 922 души. До днес продължават да са в плен 45 наши военнослужещи”, се казва в съобщението на говорителя на Съвета Андрей Лисенко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар