сряда, 28 януари 2015 г.

Украинската армия търпи тежки загуби, опълченците ударно напредват

Проруските сепаратисти в Източна Украйна съобщиха за най-малко 20 убити при обстрел от страна на правителствените сили, предаде ТАСС.

16 души са загинали и 114 са били ранени в Луганската народна република (ЛНР), съобщи министърът на здравеопазването на ЛНР Лариса Айрапетян. 13 мирни жители са били убити в град Стаханов, който е бил обстрелван с реактивни системи за залпов огън "Смерч". Има много пострадали деца.

Един човек е бил убит при аналогичен обстрел Луганск. 76 души са били приети в болница в града. Двама души са загинали в Красний Луч.

Четирима цивилни са били убити и 9 - ранени, при обстрел на населени места в Донецката народна република от страна на силитена Киев през последните 24 часа, съобщи говорителят на  министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин. Той отбеляза, че правителствените части са нарушили споразумението за прекратяване на огъня 68 пъти през изминалото денонощие.

Трима украински войници са били убити и 15 - ранени, в сражения с проруските сепаратисти през последните 24 часа, съобщи украинският военен говорител Владислав Селезньов, цитиран от Ройтерс. Той посочи, че 55 украински градове и села са били подложени на обстрел от бунтовниците през изминалото денонощие.

По всички фронтове украинската армия търпи тежки загуби, опълченците не само защитават териториите си, но и напредват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар