неделя, 24 май 2015 г.

Украинските войски разположили 1000 артилерийски единици в Донбас

Украинските войски са разположили около 1000 артилерийски единици и множество ракетни системи, както и над 45 000 войници и около 3500 други оръжия в Донбас. Това заяви говорителят на министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република Едуард Барусин, цитиран от ТАСС.

„Броят на украинските войски, концентрирани в Донбас, е сравним с този от миналата пролет преди настъпателната операция: над 45 000 войници, около 3500 различни оръжия, включително около 1000 артилерийски единици и множество ракетни системи", каза той на брифинг.

По-рано министерството на отбраната на Донецка народна република съобщи, че украинската армия е концентрирала ракетни системи за залпов огън „Град" близо до Константиновка, разположена на 55 километра от Донецк.

Разузнавателните войски на Донецката народна република са регистрирали концентрация на тежки оръжия в покрайнините на Константиновка, където тайно са били разположени ракетни системи за залпов огън „Град", заявява Едуард Барусин. „Всички твърдения на украинския президент Петро Порошенко за неговия ангажимент към мира, всъщност, имат за цел да прикрият военни приготовления", коментира той.

Министерството на отбраната на Донецката народна република подчерта, че повторното разполагане на военна техника и украински личен състав на армията на разделителната линия е доказателство, че Украйна изгражда своя група за офанзива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар