сряда, 29 юни 2016 г.

Водят се боеве до Дебалцево

На сутринта на 29 юни Въоръжените сили на Украйна са предприели настъпление по посока на Дебалцево в Донбас и са проникнали на 4 километра дълбочина на територията на ДНР. Това съобщава „Донецкое агенство новостей”, позовавайки се на министерството на отбраната на ДНР. 
„Днес от седем до осем сутринта украинските силоваци с подкрепата на артилерия и бронирани машини направиха опит за пробив. При това позициите на противника бяха преместени с четири километра по-близо до селището Логвиново”, се казва в съобщението. 

По информация на разузнаването на ДНР, до Дебалцево действа около една рота украински силоваци. Те са обстрелвали позициите на опълченците през първата част на деня, използвайки БМП, гранатомети и стрелково оръжие. Информация за пострадали не се съобщава. 
Обстановката в ДНР в момента е критична. Това заяви оперативният командващ на ДНР. „Броят на обстрелите през последното денонощие се увеличи. Украинските военни са обстреляли територията на републиката 830 пъти”, каза източник от командването на ДНР.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар